La ora actuală, tot mai multe cupluri apelează la fertilizarea in vitro pentru a deveni părinți. Anumite probleme de sănătate, vârsta mamei, dar și alte situații pot duce la alegerea acestei proceduri performante din medicina reproductivă asistată. Ce înseamnă FIV, cum decurge și când se poate aflăm dintr-un interviu realizat cu conf. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie, coordonatorul Centrului FIV SANADOR. Materialul video a fost realizat într-una dintre sălile de proceduri de la Centrul FIV SANADOR.
Potrivit Dr. Nicolae Poiană, fertilizarea in vitro reprezintă ultima „parașută” de salvare a unui cuplu care se confruntă cu infertilitatea. Înainte de această procedură, medicul supraspecializat în reproducerea umană asistată medical determină cauzele infertilității.
În această situație, foliculii sunt puncționați, sunt retrase ovocitele mature și apte de fertilizare și sunt trimise în laboratorul de embriologie. Partenerul donează proba de spermă, dusă în laboratorul de andrologie, unde este pregătită. Embriologul mimează procesul care ar trebui să se întâmple în mod natural.
Urmărește interviul integral pentru a afla mai multe informații despre fertilizarea in vitro.