Nefrectomie parțială pe rinichi unic congenital realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

Am trecut prin operația de nefrectomie parțială, iar domnul conferențiar mi-a salvat rinichiul. Funcția renală este normală și nu fac dializă, povestește pacientul operat la SANADOR.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nefrectomie parțială pe rinichi unic congenital realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR

Ilie a venit la SANADOR în urmă cu 3 ani, după ce i se spusese că există riscul de a-și pierde singurul rinichi din cauza unei tumori de 7 cm pe rinichi unic congenital.

La sfatul unui medic, pacientul a ajuns la Conf. Dr. Constantin Gîngu, care, după efectuarea investigațiilor necesare, a recomandat intervenția. La o lună de la consultația inițială, echipa condusă de conferențiarul Gîngu a realizat nefrectomia parțială dreaptă, o metodă de tratament conservator, prin care s-a reușit păstrarea funcției renale în parametri normali, fără ca pacientul să necesite dializă postoperator.

Am trecut prin operația de nefrectomie parțială, iar domnul conferențiar mi-a salvat rinichiul. Funcția renală este normală și nu fac dializă. La o săptămână după operație, eram acasă, sănătos. Revin pentru controale la fiecare 6 luni și de fiecare dată îl regăsesc pe domnul conferențiar așa cum îl știam, un om foarte cumsecade, care își găsește de fiecare dată timp să îmi explice, pe înțelesul meu, ce se întâmplă. Vreau să îi mulțumesc pentru tot ajutorul, povestește Ilie.

Operația de nefrectomie (excizia parțială sau totală a rinichiului), o intervenție chirurgicală urologică cu grad ridicat de dificultate, este deseori indicată în tratarea tumorilor renale maligne și poate fi efectuată uni- sau bilateral, în funcție de particularitățile cazului și de conduita terapeutică optimă.

La Spitalul Clinic SANADOR, nefrectomiile pot fi realizate robotic, laparoscopic sau clasic, în funcție de indicațiile operatorii.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, este recunoscut pentru aptitudinile sale chirurgicale deosebite, dovedite în cadrul unor intervenții urologice complexe, din care fac parte și nefrectomiile.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de intervenții de chirurgie urologică de înaltă complexitate, realizate de echipe de medici cu experiență vastă în chirurgia minim invazivă și cu rezultate excelente, mereu conectați la noutățile din ghidurile terapeutice internaționale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult