Prof. dr. Vladislav Brașoveanu: intervențiile inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu, medic primar chirurg în cadrul Sanador, explică pe larg cum decurg intervențiile inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică.

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu este unul dintre medicii români de top care realizează  multe dintre intervențiile inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București. Intervențiile inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică vizează atât afecțiuni benigne, cât și boli maligne ale ficatului, pancreasului și colecistului.

„Dintre afecțiunile benigne, aș menționa tumorile hepatice benigne, iar cel mai des întâlnite sunt hemangiomul hepatic, hiperplazia nodulară focală și adenomul hepatic. Mai sunt și chisturile hepatice, cele simple, dar și chistul hidatic hepatic. Pe lângă acestea, sunt tumorile hepatice maligne care pot fi primitive, vorbim aici de cancerul hepatic. Mai există colangiocarcinomul și metastazele hepatice, în special cele din cancerul colorectal, dar și altele precum cele din cancerul gastric, pancreatic, al tumorilor neuroendocrine sau al altor localizări primare.

La nivelul colecistului, există patologia benignă reprezentată mai ales de litiaza biliară, o afecțiune foarte des întâlnită și care de cele mai multe ori, necesită o colecistectomie laparoscopică. De asemenea, există polipi la nivelul vezicii biliare care au indicație pentru colecistectomie, în special laparoscopică. Aceasta pentru că polipii reprezintă o leziune precancerigenă. Un polip netratat poate duce la un cancer de colecist care este o afecțiune malignă foarte gravă, cu repercusiuni foarte grave asupra organismului. De aceea, trebuie tratat cu foarte multă seriozitate” descrie patologia chirurgicală hepato-biliară prof. dr. Vladislav Brașoveanu.

În ceea ce privește intervențiile inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică, acestea fac parte din metodele chirurgicale minim invazive, care au înlocuit o bună parte din intervențiile chirurgicale clasice.

„De exemplu, tumorile hepatice marginale au indicație pentru chirurgia minim invazivă, precum chirurgia laparoscopică. De curând, am început și recoltarea asiatată laparoscopic de lob hepatic drept, în cadrul transplantului hepatic de la donator viu” adaugă prof. dr. Vladislav Brașoveanu.

Mai multe informații despre intervențiile chirurgicale inovatoare din chirurgia hepato-bilio-pancreatică puteți afla din interviul video realizat cu prof. dr. Vladislav Brașoveanu, medic primar chirurg, Șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni din București și coordonatorul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu - Medic primar Chirurgie generală
Prof. Dr. Vlad Brașoveanu este Profesor universitar, medic primar Chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR. Medic primar chirurg Clinică de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, București Competență în Chirurgie Oncologica Competență ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Chirurgie generală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult