Stenoza traheală: cauze, complicații, investigații necesare pentru diagnostic

Prof. Dr. Ioan Cordoș medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR este astăzi alături de mine și ne ajută să conturăm un tablou complet al stenozeitraheale.
  • Publicat:

Stenoza traheală este o afecțiune la nivelul aparatului respirator, ce presupune îngustarea spațiului prin care trece aerul, ca urmare a unei iritații interne produse, de obicei, de intubația prelungită a pacientului. Prof. Dr. Ioan Cordoș medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR este astăzi alături de mine și ne ajută să conturăm un tablou complet al stenozei traheale.

  • Cele mai frecvente stenoze traheale apar în urma intubației oro-traheale și din cauza tumorilor.
  • În funcție de gradul de stenoză, pacientul poate gâfâi la efort sau se confruntă cu wheezing, adică respirație șuierătoare.
  • Dacă stenoza nu este tratată, pacientul poate să moară – se sufocă.
  • Tratamentul vizează inițial dilatația stenozei. Dacă pacientul nu reușește să respire normal, se recomandă intervenția chirurgicală.

Urmărește integral interviu cu Prof. Dr. Ioan Cordoș medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR, pentru a afla totul despre stenoza straheală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult