Tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare

Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR ne-a vorbit despre tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare.
  • Publicat:
Tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare
Tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare

Anevrismul cerebral este o dilatație de natură patologică a unui vas arterial, care este predispusă, oricând, la ruptură. Această situație este fatală, în 50% din cazuri, înainte ca pacientul să se poată prezenta la spital. Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR ne-a vorbit despre tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare.

  • 20% din pacienții cu un anevrism cerebral pot avea și un al doilea anevrism. La Spitalul Clinic SANADOR au fost tratate în același timp operator două anevrisme cerebrale.
  • Beneficiile sunt importante pentru pacienți, deoarece sunt supuși riscurilor intervenționale o singură dată.
  • După intervenție, pacientul trebuie să urmeze cu strictețe tratamentul antiagregant plachetar, dacă se plasează un stent.

Urmărește interviul integral pentru a descoperi informații prețioase oferite de Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR, despre tratamentul anevrismelor cerebrale multiple într-o singură sesiune de embolizare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”