Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei și una dintre cauzele principale de deces la nivel global. Acesta apare atunci când celulele anormale încep să crească și să se reproducă necontrolat. Despre abordarea modernă și tratamentul personalizat în cancerul de sân ne-a vorbit Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.
„Este un moment extrem de important pentru că toate localizările neoplatice, în principiu beneficiază de terapii multimodale, însemnând chirurgie, radioterapie și tratament sistemic. Ori pentru a decide care este timing-ul fiecărei metode terapeutice în parte, pacientul trebuie evaluat de această comisie în care intră un chirurg, un radioterapeut și un oncolog medical”, a explicat pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.
„În principiu, înțelegem că acea formă tumorală are prezentă o anumită mutație caracteristică pentru care există tratamente definite și care țintesc tocmai această mutație și în felul acesta se obține un beneficiu terapeutic important, de regulă cu toxicități mult mai mici decât cele pe care le vedem la chimioterapie”, ne-a explicat Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.
Urmărește materialul integral pentru a descoperi ce implică terapia țintită în cancerul de sân.