Tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital, operată cu succes la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital, operată cu succes la SANADOR

Persoanele cu rinichi unic congenital sau chirurgical pot adesea să ducă o viață normală. La unele dintre acestea, funcția renală poate suferi o ușoară degradare, în timp, care devine manifestă clinic târziu în cursul vieții, fără a avea un impact semnificativ asupra speranței de viață. În schimb, atunci când rinichiul unic este afectat, capacitatea funcțională a acestuia poate scădea sub 15% și atunci devine necesar ca sângele să fie filtrat extracorporal, prin intermediul dializei, pentru tot restul vieții în absența unui transplant renal.

Ilie B. s-a confruntat cu un scenariu asemănător:

Am ajuns la Urgențe și am primit vestea că am o tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital. Mi se spusese că, dacă nu se poate scoate tumora, scoatem rinichiul cu totul și voi face dializă pentru tot restul vieții. Unul dintre medici mi-a recomandat insistent să programez un consult la Conf. Dr. Constantin Gîngu. Acesta ne-a primit imediat și, după o lună de investigații necesare, cu rezultatele în mână, mi-a recomandat operația. Astfel, am trecut printr-o intervenție de nefrectomie parțială – iar domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a salvat rinichiul. Funcția renală este normală și nu fac dializă. Revin pentru controale la fiecare 6 luni, iar evoluția mea este foarte bună.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicală de ultimă generație.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Spitalul Clinic SANADOR și-a completat în 2020 portofoliul de echipamente medicale de elită cu robotul da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume.

Da Vinci Xi asigură o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, recuperare rapidă și perioadă de spitalizare mai scurtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. Dr. Constantin Gîngu - Medic primar Urologie
Conf. Dr. Constantin Gîngu este doctor în științe medicale, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Constantin Gingu are titlurile de Conferentiar Universitar (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Reiradierea: când se recomandă
Reiradierea: când se recomandă