Durerile persistente de coloană, care nu și-au găsit ameliorare în urma tratamentului conservator și care au făcut ca mersul sau statul în picioare să fie imposibile, l-au determinat pe Ionel să facă o programare la neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR. Aici, Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie cu supraspecializări în microchirurgie spinală și tehnici minim invazive spinale, a stabilit diagnosticul de tasare multiplă pe os patologic tumoral la 5 niveluri. Medicul a decis realizarea fără întârziere a unei intervenții chirurgicale minim invazive, de vertebroplastie percutanată. Intervenția a vizat nu mai puțin de 5 niveluri: T12, L1, L2, L3, L4, constituind o premieră pentru Spitalul Clinic SANADOR.
Tasarea vertebrală se produce prin distrugerea unuia sau a mai multor corpuri vertebrale, care se prăbușesc din cauză că structura vertebrală este afectată. Osteoporoza este principala cauză de tasare vertebrală, dar pot apărea afectări structurale vertebrale și prin traumatisme sau metastaze vertebrale. Astfel de modificări afectează mai ales coloana vertebrală toracică, în partea inferioară, și coloana lombară. În cele mai multe cazuri, pacientul resimte dureri majore, ajungând chiar să fie imobilizat la pat din cauza durerii.
Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR asigură tratamentul complex pentru afecțiunile cranio-cerebrale, vertebro-spinale și periferice care necesită sancțiune chirurgicală. Abordarea neurochirurgicală este întotdeauna minuțioasă, fină și de mare precizie, iar intervențiile minim invazive sunt de primă intenție în cazul consolidărilor vertebrale.
Vertebroplastia percutană este o procedură minim invazivă ce constă în injectarea unui ciment special în vertebra afectată. Acest procedeu permite consolidarea vertebrei respective în condiții de maximă precizie și siguranță. Avantajele sunt multiple: incizii foarte mici la nivelul pielii, distrugeri minime ale țesuturilor musculare, spitalizare scurtă (una-două zile), recuperare rapidă și reintegrare profesională rapidă a pacienților.
Intervenția chirurgicală desfășurată în premieră la SANADOR a durat două ore și s-a încheiat cu succes pentru Ionel. Recuperarea postoperatorie a fost rapidă, pacientul externându-se chiar a doua zi după operație, fără dureri.
„Rezultatele sunt bune, nu mai am dureri! Pentru mine, domnul doctor Dan Benția a fost cel mai bun! (…) Am recomandat și altor cunoștințe serviciile medicale de la SANADOR”, relatează Ionel.
Echipa de neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR are o experiență bogată în proceduri minim invazive pentru pacienții care necesită consolidare vertebrală, în condiții de maximă siguranță și cu rezultate terapeutice foarte bune imediate și pe termen lung.