Poftele apărute la micul dejun pot fi potolite cu preparate bogate în proteine și absolut delicioase. Iar dacă mai sunt și reduse în calorii, cu atât mai bine! Venim către tine cu o rețetă de brioșe cu cheddar și mușchi țigănesc de la Matache Măcelaru’, ideală pentru prima masă a zilei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Lasă cuptorul la preîncălzit la 190 de grade Celsius. Taie trei felii de cheddar în patru bucăți, iar felia rămasă tai-o mărunt și las-o deoparte.
Amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul și piperul într-un bol mare. Adaugă mai apoi laptele bătut, untul topit și cele patru ouă bătute într-un alt bol. Adaugă amestecul de făină peste cel lichid și amestecă până se omogenizează. Adaugă brânza tăiată mărunt, șunca și ceapa verde.
Ia o tavă de brioșe, stropește-o cu spray de gătit și adaugă compoziția. Deasupra pune câte o bucată de cheddar din cele 12 rămase. Lasă brioșele la cuptor timp de 10-12 minute.