Venim către tine cu încă o rețetă rapidă și gustoasă, care să te salveze în momentele în care nu ai timp să gătești. Este vorba de cartofi noi și șuncă în unt rumenit, rețetă în care vom folosi Șunca Praga vrac Matache Măcelaru’ pentru un gust intens și aromat.
Ingrediente
Mod de preparare
Topiți 1 lingură de unt într-o tigaie antiaderentă de 30 cm, apoi adăugați cartofii. Gătiți la foc mediu-mare timp de 5-7 minute sau până când cartofii încep să se rumenească. Adăugați 4 linguri de apă și sare. Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 7 minute.
Adăugați restul de 2 linguri de apă, sparanghelul și usturoiul. Acoperiți și continuați să gătiți 5-6 minute sau până când cartofii și sparanghelul sunt ușor fragezi. Adăugați Șunca Praga vrac Matache Măcelaru’ și amestecați. Continuați să gătiți 2 minute sau până când se încălzește bine.
Topiți 1/3 cană de unt într-o cratiță de 1 litru la foc mediu. Continuați să gătiți, amestecând constant și având grijă, 3-4 minute sau până când untul face spumă și începe să devină maroniu auriu. Îndepărtați imediat de pe foc.
Turnați untul rumenit peste cartofi; amestecați pentru a-i acoperi. Puneți amestecul de cartofi într-un castron de servire. Presărați cu ștevie și condimente, dacă doriți. Serviți imediat. Poftă bună!
Foto: shutterstock