Atunci când pregătim masa de Sărbători și suntem gazde, ne dorim să le oferim musafirilor cele mai delicioase preparate. De asemenea, aspectul lor este foarte important, iar pregătirea mesei de Anul Nou poate fi destul de sofisticată chiar și acasă, fără prea mult efort. Probabil te-ai întrebat cum sunt realizați acei trandafiri din salam pe care i-ai regăsit pe platouri în diferite restaurante. Alături de prietenii de la Cris-Tim am decis să te învățăm cum să îi realizezi acasă și să pregătești cele mai spectaculoase platouri.
Pentru început, pentru un trandafir de mici dimensiuni ai nevoie de 100g de salam de Sibiu de la Cris-Tim sau 100g de salam Săsesc. Optează pentru un recipient cu deschidere mică și rotundă, fie un pahar de shot, de șampanie sau recipientul de la scobitori. Cu cât deschiderea este mai mare, cu atât vei avea nevoie de o cantitate mai mare de salam, iar dacă vrei să realizezi trandafirii din mușchi file de la Cris-Tim, poți opta pentru un recipient mai mare.
Următorul pas este să montezi pe deschiderea recipientului câte o felie de salam, suprapuse în margine, apoi după ce termini primul strat așază feliile de salam în continuare, dar nu peste aceleași felii, ci între cele deja montate. Continuă procesul până când trandafirul începe să prindă contur, apoi întoarce paharul pe platou și detașează-l.