Pentru că ne plac rețetele rapide și simple, care nu necesită să fii vreun maestru în bucătărie, venim către tine cu o propunere clasică, dar absolut delicioasă: Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie bucățele Cotletul Haiducesc.
Curăță și taie cartofii în cuburi de dimensiuni medii.
Taie ceapa mărunt, usturoiul felii subțiri, morcovii rondele și ardeiul gras cuburi.
Se trage în tigaie Cotletul Haiducesc, apoi se lasă deoparte, În aceeași tigaie adaugăceapa și călește-o până devine translucidă.
Adaugă morcovii și ardeiul gras și călește-le împreună pentru câteva minute.
Adaugă usturoiul și mai călește încă 1-2 minute.
Adaugă cartofii în tigaie și amestecă bine.
Adaugă pasta de tomate și boiaua de ardei. Amestecă pentru a acoperi cartofii uniform.
Toarnă suficientă apă pentru a acoperi cartofii (aproximativ 400-500 ml).
Adaugă sare și piper după gust.
Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, sau pânăcând cartofii sunt fierți.
Adaugă Cotletul Haiducesc, acoperă și mai lasă totul la foc mic încă 5-10 minute, pentru a se combina aromele.
Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra înainte de servire.
Servește mâncarea de cartofi alături de o salată proaspătă sau murături.