Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și, mai ales, că fiecare preparat trebuie să conțină macronutrienții esențiali: proteine, carbohidrați și grăsimi. Azi îți propunem două variante de mic dejun cu Salam de Sibiu IGP Cris-Tim și Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim, ambele sănătoase și rapid de preparat.
Mic dejun cu Salam de Sibiu IGP Cris-Tim și Mușchi Țigănesc, două rețete rapide
INGREDIENTE BĂRCUȚE CU SALAM DE SIBIU:
MOD DE PREPARARE:
- Se ia o tavă de brioșe și se pun feliile de Salam de Sibiu IGP de la Cris-Tim în formă de floare.
- Se sparge câte un ou în fiecare compartiment.
- Se adaugă cașcavalul ras deasupra.
- Se pun la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius și se lasă timp de 20-25 de minute.
- Se presară fulgii de chilli deasupra.
INGREDIENTE TOAST CU AVOCADO ȘI MUȘCHI ȚIGĂNESC:
MOD DE PREPARARE:
- Se curăță 2 avocado și se pasează cu ajutorul unei furculițe.
- Se stoarce jumătate de lămâie și se adaugă sare și piper.
- Se toacă mărunt roșiile cherry și se adaugă în compoziție.
- Se pune compoziția pe feliile de pâine.
- Se iau feliile de Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim, se taie pe lung și se adaugă deasupra.
- Se adaugă sare, piper și fulgi chilli.