Surprinzător, preparatele de post sunt extrem de versatile și absolut delicioase. Ai nevoie de puțină inspirație și ingredientele potrivite și te poți bucura de o masă pe cinste! Așadar, venim în ajutorul tău cu o rețetă inspirată din bucătăria arăbească, dar adaptată. Este vorba de Muhmmara, o rețetă cu ardei copți, pe care o poți consuma alături de humus din gama „Bunătăți” de la Cris-Tim.
Muhmmara este un preparat cremos și sănătos din ardei copt și alune, care poate fi condimentat după propriul gust. Cuvântul „muhammara” provine de la cuvântul ahmar din limba arabă, care înseamnă „roșu”. Preparatul este originar din orașul Alep, din Siria și se consumă și în Europa și Statele Unite.
Ne-am gândit că ar fi excelent ca în perioada postului să venim cu un preparat complex și delicios. Așadar, poți încerca să servești muhammara alături de humus.
Tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele într-un blender astfel încât să obții o ompoziție omogenă. Preparatul se poate servi cu pită și humus din gama „Bunătăți” de la Cris-Tim, foccacia sau salată tabouleh. Poftă bună!