Ce ar putea oferi un aer italian decât să ai o rețetă care să includă pâine, pesto și un salam delicios de la Cris-Tim? Nimic, vă spun. Se potrivesc atât de bine împreună, mai ales atunci când se întâlnesc cu un aluat de pâine aromatizat cu oregano. Pentru această rețetă vă recomandăm să folosiți Salam Vară uscat Cris-Tim și Salam Rustic Cris-Tim, ambele produse cu eticheta curată, adică fără gluten, fără soia, fără arome artificiale și fără monoglutamat de sodiu adăugat.
Pentru pâine:
Pentru umplutură:
Mod de preparare:
În bolul unui mixer dotat cu cârlig pentru aluat, adăugați făina, oregano, zahărul, sarea pe o parte și drojdia. Amestecați totul pe viteză mică, apoi faceți o gaură în mijloc, adăugați apa și începeți să amestecați aluatul pe viteză mică, apoi amestecați pe viteză medie timp de aproximativ 6 minute sau până când aluatul se învârte în jurul cârligului.
Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperiți cu folie alimentară unsă. Lăsați-l într-un loc cald pentru a crește până se dublează în volum, aproximativ 1,5-2 ore.
Ungeți bine interiorul unei forme de pâine cu ulei. Scoateți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și întindeți-l ușor într-un dreptunghi de 25 x 35 cm.
Întindeți pesto pe suprafață cu o spatulă lăsând o margine liberă. Presărați brânza rasă deasupra pesto-ului. Așezați feliile de salam în rânduri de câte două. Acum tăiați dreptunghiul în jumătate pe lungime și în patru secțiuni pentru a obține 8 pătrate. Luați fiecare pătrat și pliați-l în jumătate ca o carte. Așezați-le unul lângă altul în formă, lăsând partea cu umplutura în sus. Acoperiți partea de sus cu folie alimentară unsă și lăsați să mai crească, până se dublează în volum, aproximativ 1 oră.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 200°C. Îndepărtați folia alimentară și coaceți în secțiunea din mijloc a cuptorului timp de 20-25 de minute sau până când pâinea devine aurie și crocantă. Scoateți-o din cuptor și ungeți-o pe toată cu ulei de măsline.
Foto: shutterstock