Pizza turcească, cunoscută și sub numele de Pida, este un preparat des întâlnit pe străzile din Istanbul. Deși are o formă diferită față de pizza clasică, aceasta imitând forma de bărcuță, în mod normal pida conține carne tocată, dar ea poate fi consumată cu diferite umpluturi. Azi am decis să venim cu o rețetă de pizza turcească cu mozzarella și Salam Săsesc de la Cris-Tim.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru compoziție:
Mod de preparare:
Într-un bol mare pun cele 4 căni de făină, se adaugă 2 lingurițe de sare și se formează o gaură în centru. Toarnă apa călduță, drojdia, uleiul, zahărul și începe să amesteci. Acoperă bolul cu o o folie de plastic sau un prosop și lasă aluatul la dospit timp de 40 de minute. Transferă aluatul pe un pat de făină, apoi formează o bilă pe care să o divizezi în opt bucăți. Fiecare bilă trebuie să fie transformată într-o formă ovală subțire. Marginile aluatului se ung cu gălbenuș de ou, apoi se adaugă sosul de roșii, mozzarella și Salamul Săsesc de la Cris-Tim. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 230°C până se rumenesc marginile, apoi se lasă 10 minute la răcit. Poftă bună!