Rigatoni la cuptor cu Mușchi Țigănesc: rețeta lui Jamie Oliver, reinterpretată

Azi îți propunem o rețetă reinterpretată de rigatoni la cuptor cu Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim.
  • Publicat:
Rigatoni la cuptor cu Mușchi Țigănesc: rețeta lui Jamie Oliver, reinterpretată
Foto: shutterstock

Iubim pastele, sub orice formă, iar asta pentru că sunt extrem de versatile și pot fi integrate în orice rețetă. Azi îți propunem o rețetă reinterpretată de rigatoni la cuptor cu Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim.

Ingrediente pentru rigatoni la cuptor cu Mușchi Țigănesc

  • ulei de măsline extravirgin
  • 200g Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim
  • 1 ceapă roșie, curățată și feliată
  • 1 cățel de usturoi, curățat și tocat
  • 4 lingurițe de oțet balsamic
  • 400g roșii tocate
  • 3 lingurițe smântână maturată
  • busuioc proaspăt și tocat
  • sare de mare
  • piper negru
  • 300g rigatoni
  • 1 mozzarella buffalo, feliată

Mod de preparare:

Lasă cuptorul la preîncălzit la 190°C. Pune uleiul de măsline la încins, adaugă jumătate din feliile de Mușchi Țigănesc de la Cris-Tim și ține-le pe foc până devin crocante. Adaugă ceapa și usturoiul și lasă-le la gătit până se călesc.

Adaugă oțetul balsamic, roșiile tocate, smântâna maturată și busuiocul. Amestecă-le și asezonează-le după gust cu sare și piper și mai amestecă pentru câteva minute.

Gătește rigatoni potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, până le obții al dente. Mai apoi, după ce le scurgi, adaugă puțin ulei de măsline peste ele și pune-le peste sosul preparat.

Adaugă mozzarella deasupra și restul feliilor de Mușchi Țigănesc. Pune compoziția la cuptor pentru 25 de minute. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult