Ai rămas în pană de idei de aperitive? Îți sugerăm să încerci să le pregătești celor dragi o ruladă cu Salam Bănățean Cris-Tim și brânză. Lăsând la o parte gustul delicios și combinația de texturi, te bucuri și de un produs cu Eticheta Curată, căci Salamul Bănățean Cris-Tim este un produs care nu conține gluten, nu conține soia, nu conține monoglutamat de sodiu adăugat, arome artificiale, amidon sau MDM.
FĂRĂ GLUTEN
Cris-Tim oferă garanția că și persoanele afectate de intoleranță la gluten se pot bucura fără grijă de produsele din portofoliu. Peste 80 de produse din portofoliul Cris-Tim sunt certificate Gluten Free de către Asociația Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG). Acest lucru înseamnă că produsele pe care apare simbolul Spicului Tăiat sunt făcute într-un mediu controlat, pe o linie dedicată, din ingrediente care, la rândul lor, sunt fără gluten.
FĂRĂ AMIDON
Amidonul se regăsește în preparatele din carne datorită proprietății sale de a reține apă având rol de agent de îngroșare. Produsele Cris-Tim nu conțin amidon deoarece nu înlocuiesc carnea cu un agent de îngroșare.
FĂRĂ MDM
Pentru a oferi produse de calitate cu un raport nutrițional corect, Cris-Tim nu folosește MDM în produsele lor.
MDM-ul sau Carnea Separată Mecanic (eng. Mechanically Deboned Meat) este produsul obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oase, după dezosare sau din carcasele de carne de pasăre, folosind mijloace mecanice care duc la pierderea sau modificarea structurii musculare fibroase. Pe scurt, MDM-ul se obține în principal din carnea separată mecanic de pe gâturi, aripi și picioare de pasăre, care apoi este tocată până devine o pastă.
FĂRĂ SOIA
La Cris-Tim se pune carne în produse și nu o înlocuiesc cu soia. Carnea este cel mai scump ingredient dintr-un produs, iar Cris-Tim își asumă că indiferent de situație, oferă consumatorilor produse pe baza de carne fără alți substituenți. Proteinele din soia sunt folosite în scopul înlocuirii proteinelor animale (carne), iar derivatele din soia, datorită puterii de hidratare se pot utiliza în tehnologia de fabricație a unor preparate din carne (ex: mezeluri). De asemenea, soia poate fi un alergen pentru anumiți consumatori.
FĂRĂ MONOGLUTAMAT DE SODIU ADĂUGAT
La Cris-Tim, savoarea produselor este obținută prin condimente naturale specifice fiecărei rețete. Monoglutamatul de sodiu sintetic este folosit în foarte multe alimente ca potențator de aromă, aprobat în UE ca aditiv alimentar sub codul E621.
Monoglutamatul de sodiu (E 621) se dozează în anumite limite astfel încât la o rație alimentară normală, doza zilnică acceptată să nu depășească 0.15 g/kcorp. Deoarece Monoglutamatul de sodiu se utilizează într-o gamă variată de produse alimentare, eliminarea acestuia din produsele Cris-Tim, are ca scop prevenirea depășirii acestei doze.
FĂRĂ AROME ARTIFICIALE
În produsele Cris-Tim se folosesc numai condimente naturale cât și materie primă (carne) de înaltă calitate pentru a da gustul incontestabil al produselor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă brânza de vaci sau crema de brânză cu untul moale, până obții o pastă omogenă. Adaugă ceapa verde tocată, pătrunjelul și ardeiul roșu, amestecând bine. Potrivește gustul cu sare și piper.
Pe o folie de plastic alimentară, aranjează feliile de Salam Bănățean Cris-Tim, astfel încât să formeze un strat uniform, ușor suprapuse. Întinde amestecul de brânză pe feliile de salam, nivelând bine stratul de umplutură.
Cu ajutorul foliei, rulează salamul și umplutura strâns, formând o ruladă. Împachetează strâns în folie alimentară.
Lasă rulada la frigider timp de 1-2 ore pentru a se întări și a se întrepătrunde aromele. Scoate rulada din folie și taie felii de 1-2 cm grosime. Poți aranja feliile pe un platou și decora cu frunze de pătrunjel sau măsline.
Rulada poate fi servită alături de alte aperitive precum roșii cherry, castraveți proaspeți sau felii de pâine prăjită.
Foto: shutterstock