Ne plac preparatele cu gust, dar să nu uităm că suntem adepții preparatelor rapide și deloc complicate. De data aceasta venim cu două propuneri, atât pentru micul dejun, cât și pentru masa de prânz: Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc. În ambele preparate folosim produsele Matache Măcelaru’, pentru că sunt produse cu eticheta curată.
INGREDIENTE PENTRU O PORȚIE DE VARZĂ CU CÂRNAȚI
• Cârnați Oltenești Matache Măcelaru’
• ½ varză albă
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 1 ardei kapia
• Sos de roșii
• 3-4 foi de dafin
• ulei
• Sare, piper, boia dulce
MOD DE PREPARARE:
• Ceapa și ardeiul se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoare și se pun la călit într-o oală medie.
• Se taie varza și se adaugă peste amestecul de ceapă, ardei și morcov.
• Se pune sosul de roșii și se condimentează.
• Se pune un pahar de apă, se adaugă voile de dafin și se lasă la fiert la foc mic.
INGREDIENTE PENTRU O OMLETĂ CU ȘUNCĂ PRAGA ȘI COTLET HAIDUCESC
• 50g Șuncă Praga Matache Măcelaru’
• 50g Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’
• 2 ouă
• 360g brânză cottage
• Praf de usturoi
• Oregano
• Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Se bat ouăle alături de condimente și se adaugă brânza cottage și se amestecă.
Se pune o tigaie cu ulei la încins, apoi se adaugă compoziția si se amestecă din când în când.
Se taie bucăți Șunca Praga Matache Măcelaru’ și Cotletul Haiducesc Matache Măcelaru’ și se adaugă peste omletă și se amestecă.