- Afin (Vaccinium myrtillus)
- Agaricus (Agaricus Blazei Murill)
- Aloe vera (Aloe Barbadensis)
- Ananasul (Ananas sativus)
- Anason (Pimpinella anisum)
- Angelică (Angelica archangelica)
- Anghinare (Cynara scolymus)
- Arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)
- Armurariu (Silybum marianum, Carduus marianus)
- Arnică (Arnica montana)
- Arţarul (Acer platanoides)
- Astragalus (Astragalus membranaceus)
- Bănuţi (Bellis perenis)
- Bradul alb (Abies alba)
- Brânca ursului (Heracleum sphondylium)
- Brânduşa de toamnă (Colchicum autumnale)
- Brusture: beneficii şi moduri de consum
- Busuioc (Ocimum basilicum)
- Caisul (Armeniaca vulgaris)
- Călinul (Viburnum opulus)
- Calomfirul (Tanacetum balsamita)
- Cânepa (Cannabis sativa)
- Căpşunul (Fragaria viridis)
- Captalanul (Petasites hybridus)
- Cartoful (Solanum tuberosum)
- Castanul comestibil (Castanea sativa)
- Castravetele (Cucumis sativus)
- Cătină (Hippophae rhamnoides)
- Ceai verde (Camellia sinensis)
- Ceapa (Allium cepa)
- Chaga (Inonotus obliquus)
- Chimen (Cavum carvi)
- Chimionul (carum carvi)
- Chinină (Chinchona succiruba)
- Cicoare (Cichorum inthybus)
- Cimbrişor (Thymus serpyllum)
- Cimbru (Satureja hortensis)
- Cireşul (Cerasus vulgaris)
- Ciuboţica-cucului (Primula officinalis)
- Ciulinul (Carduus nutans)
- Coacăzul negru (Ribes nigrum)
- Coada-calului (Equisetum arvense)
- Coada-şoricelului (Achilea millefolium)
- Conopida (Brassica oleraceea)
- Cordyceps (Cordyceps sinensis)
- Coriandru: beneficii și utilizare
- Coriolus (Coriolus versicolor)
- Crăiţe (Tagetes Erebta et Patula)
- Cruşin (Rhamnus frangula)
- Cuişoare (Eugenia caryophyllata)
- Curmalul (Phoenix dactylifera)
- Dafin (Laurus nobilis)
- Damiana (Turnera diffusa)
- Degeţel roşu (Digitalis purpurea)
- Dovleac (Cucurbita pepo, cucurbita maxima) ca plantă medicinală
- Drăcilă (Berberis vulgaris)
- Drăgaica (Galium verum)
- Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae)
- Dud (Morus alba, Morus nigra)
- Echinacea (Echinacea augustifolia)
- Eucalipt (Eucaliptus aetheroleum)
- Fasole (Phaseolus vulgaris)
- Fenicul (Foeniculum vulgare)
- Ferigă (Dryopteris filix)
- Fisticul (Pistacia vera)
- Floarea soarelui (Heliantus annuus)
- Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata)
- Frasin (Fraxinus excelsior)
- Fumăriţă (Fumaria officinalis)
- Gălbenele (Calendula officinalis)
- Genţiana (Gentiana lutea)
- Gheara-diavolului (Harpagophytum procumbens)
- Gheara-mâţei (Uncaria guianensis)
- Ghimbir (Zingiber officinalis)
- Ghimpele (Xanthium spinosum)
- Ginkgo Biloba
- Ginseng (Panax Ginseng)
- Grâul (Triticum vulgare)
- Gulia (Brassica oleracea)
- Gutuiul (Cydonia oblonga)
- Hamamelis (Hamamelis virginiana)
- Hamei (Humulus lupulus)
- Hrean (Armoracia rusticana)
- Hrişca (Fagopyrum esculentum)
- Iarba mare (Inula helenium)
- Iasomia (Jasminus communis)
- Iederă (Hedera helix)
- Ienibaharul (Pimenta dioica)
- Ienupăr (Juniperus communis)
- Inul (Linum usitatissimum)
- Isop (Hyssopus officinalis)
- Jneapăn (Pinus mugo)
- Kiwi (Kiwifruit, Actinidia deliciosa)
- Lăcrămioară (Convallaria majalis)
- Lămâiul (Citrus limoniu)
- Lavandă (Lavandula angustifolia)
- Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra)
- Leurda (Allium ursinum)
- Leuştean (Levisticum officinale)
- Liliacul (Syringa vulgaris)