Ceai de PĂPĂDIE

Denumire științifică: Taraxacum officinale
Producător: DaciaPlant

Păpădia face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu o tulpină cilindrică, goală în interior, fără noduri, terminată cu o inflorescenţă. Frunzele sunt lanceolate, cu marginea inegal scobită, iar florile mari şi galbene se închid seara şi se deschid dimineaţa. Originară din Europa şi Asia, păpădia este o plantă cunoscută şi folosită de mii de ani pentru tratarea diferitelor boli. Astfel, medicina tradiţională arabă o utilizează pentru tratarea afecţiunilor ficatului şi splinei, iar în medicina tradiţională chineză este asociată cu alte plante pentru tratamentul hepatitei. Se mai numeşte crestăţea, floarea-broaştei, flori galbene, lăptucă, lilicea, etc.

Actiuni

Tonic amar, coleretic şi colagog, stimulent al secreţiilor exocrine (salivare, gastrice, pancreatice şi intestinale), eupeptic, laxativ, diuretic, diaforetic, depurativ, antiinflamator, antioxidant, hipoglicemiant, antitumoral, creşte pofta de mâncare.

Contribuie la

– producerea şi eliminarea bilei

– normalizarea secreţiilor digestive: gastrice, pancreatice şi intestinale

– creşterea poftei de mâncare

– eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp

– accelerarea tranzitului intestinal

– detoxifierea organismului

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: anorexie, dischinezii biliare, colecistite, stimularea secreţiilor pancreatice, indigestii, afecţiuni hepatice (insuficienţă hepatică, hepatite, congestie hepatică), hipercolesterolemie, litiază renală şi biliară, gastrite hipoacide, obezitate (în curele de slăbire elimină edemele şi grăbeşte tranzitul intestinal), constipaţie, anemie, afecţiuni renale, gută.

Precautii

REACŢII ADVERSE:
Hiperaciditate gastrică.

Contraindicatii

Alergie la păpădie.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

Ingrediente:

Păpădie (Taraxacum officinale), frunze.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”