Fasolea este o plantã leguminoasã binecunoscutã în alimentaţie. Fructul se prezintã sub formã de pãstãi, iar dupã îndepãrtarea boabelor se obţin tecile, utilizate în scop medicinal.
Tecile de fasole au un conþinut însemnat de flavonoizi, argininã, galedinã.
Tecile au acţiune diureticã şi substanţe de naturã proteicã, care conferă proprietãţi hipoglicemiante.
Fitoterapia cu teci de fasole este indicată în cazul pacienţilor cu diabet.
Decoctul se preparã din 1 lingurã de teci de fasole uscate şi mãrunţite, la 1 canã cu apã. Se fierb 5 minute şi se beau 3 cãni pe zi
Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.