Conopida (Brassica oleraceea)

Denumire științifică: Brassica oleraceea
Denumire populară: Conopidă
Conopida (Brassica oleraceea)

Descriere

Conopida este o plantă anuală din familia verzei, cu tulpina de cca. 15 cm, originară din partea mediteraneeană a Europei.
Partea comestibilă o reprezintă mugurii tineri de flori, formaţi din lăstari îngroşaţi. 

Conopida – Compoziţie

Conopida conţine oligoelemente: potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, zinc, fluor, vitamine C, K, B1,B2,B6 , beta-caroten,acid folic, enzime şi fibre.

Conopida – Acţiune

Conopida detoxifică organismul, elimină toxinele şi are proprietăţi anticancerigene.

Conopida – Indicaţii terapeutice

Conopida  conţine un compus numit sulforafan cu proprietăţi anticancerigene (scade riscul cancerului de sân, cancerului de prostată, reglează nivelul hormonal.

De asemenea,  conopida previne anemia, scade tensiunea arterială, ajută la detoxifierea organismului.

În plus, conopida este eficientă în curele de detoxifiere dar şi de slăbire prin valoarea energetică scăzută (100gr. conopidă are doar 21 kcal.).

Conopida – Precauţii şi contraindicaţii

Toate studiile făcute până în prezent arată că efectele adverse la tratamentul cu conopidă sunt foarte rare şi reduse ca intensitate şi se referă cel mai adesea la deranjamente digestive: balonare, uşoare colici abdominale, în cazuri foarte rare, diaree.

Pentru cei care au un sistem digestiv sensibil la conopidă se recomandă consumul de condimente cum ar fi chimenul, anasonul, feniculul, care sunt un adevărat antidot la astfel de probleme.

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”