Coriolus (Coriolus versicolor)

Denumire științifică: Coriolus versicolor
Denumire populară: Coriolus, Coada De Curcan, Ciuperca Norilor
Coriolus (Coriolus versicolor)

Descriere

Coriolus versicolor este o ciupercă foarte apreciată pentru aplicaţiile sale în medicină, în special pentru tratarea cancerului. În China este cunoscuta sub numele de yun zhi, însă în întreaga lume este cunoscută sub numele de “coadă de curcan” din cauza formei şi a culorilor diversificate.

Pălăria are formă concentrică şi este foarte colorată, însă inelele diferă în colorit în funcţie de zona de unde provine; poate fi maronie, diferite nuanţe de verde, portocalie şi chiar neagră. Pălăria are grosimea de 1-3 mm.

Coriolus versicolor (Yun Zhi) este una dintre cele mai studiate ciuperci din lume, efectuându-se peste 300 de studii clinice din 1970 până în prezent.

Compoziţie

Din Coriolus Versicolor s-au extras polizaharidele Krestin – PSK, în Japonia, în anul 1965 şi polizaharide – peptide (PSP) în anul 1984, în China, cu proprietăţi imunostimulatoare excepţionale.

În anul 1977 autorităţile japoneze au inclus ciuperca Coriolus versicolor în lista oficială de produse pentru tratamentul tumorilor maligne.

Acţiune

Ciuperca Coriulus are efect antitumoral, imunostimulator puternic, antiinflamator, protector pulmonar,  hepatic, renal, antiviral şi antibacterian.

Indicaţii terapeutice

Terapia cu ciuperci Coriolus este indicată în: cancer colorectal, gastric, peritoneal, mamar, cervical, pulmonar, esofagian, limfatic, nazofaringian, hepatic, bucal, cerebral, osos şi de prostată.

În plus, ciupercile Coriolus normalizează funcţiile splinei, ameliorează tusea şi dispneea, detoxifică plămânii fumătorilor, induce producerea de interferon endogen, reglează nivelul transaminazelor în hepatita virala B, C, ciroze, stimulează regenerarea celulară, tratează nefritele şi combate infectiile urinare, respiratorii, digestive (Helicobacter pylori), HIV, Epstein-Barr, Human Papilloma Virus, Herpes simplex, Sarcom Kaposi – reglează numărul de Cd4 şi reduce replicarea virală).

 

Precauţii şi contraindicaţii

NU se administrează persoanelor cu sensibilitate la ciuperci, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”