Oleandrul (Nerium ole-ander)

Denumire științifică: Nerium ole-ander
Denumire populară: Oleandru
Oleandrul (Nerium ole-ander)

Descriere

Oleandrul sau leandrul este un arbust ornamental cu frunze mici, lucioase şi flori de culoare roz-trandafirie, cu parfum delicat, plãcut.Toate pãrţile plantei conţin glicozide cu acţiune asupra muşchilor inimii, precum şi acţiune diureticã. Din acest motiv, preparatele din oleandru au fost folosite în tratarea afecţiunilor cardiace.

Supradozarea poate duce la fenomene grave de intoxicaţie, manifestate prin greţuri, vãrsãturi, amorţirea limbii, tulburãri de vorbire, tulburãri ale bãtãilor inimii. Existã cel puţin un caz semnalat în literatura de specialitate de intoxicaţie mortalã prin ingestia unei cantitãţi mari de preparate fitoterapeutice din oleandru.

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”