Limonadă cu piersici și miere.
Ingrediente: 4 piersici, 1 litru de apă, sucul de la 5 lămâi, 5 linguri de miere (sau mai puțin, după gust).
Mod de preparare: spală piersicile și scoate-le sâmburii, apoi taie-le în bucăți și pune-le într-o cratiță, împreună cu apa și mierea, la foc mediu. Când amestecul începe să fiarbă, redu focul la minimum și mai lasă câteva minute să se îngroașe sosul. Dă deoparte sosul să se răcească timp de câteva minute, apoi toarnă amestecul într-un blender și mixează câteva secunde, până obții un piure catifelat. Dă piureul de piersici printr-un tifon sau o strecurătoare cu ochiuri mici, ca să separi sucul de pulpă. Pune în sucul rezultat zeama de lămâie, amestecă și dă la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire. Sursa foto: Shutterstock