Brânză foarte grasă.
Lactatele cu conținut mare de grăsime, deși conțin multe proteine și calciu, sunt alte alimente pe care un medic nu le recomandă niciodată spre consumul zilnic.
Laptele, brânza, untul, în general lactatele cu multă grăsime se digeră mult mai greu și cresc riscul de indigestie și înrăutățire a simptomelor de reflux gastroesofagian.
Totodată, aceste alimente consumate în exces pot perturba echilibrul microbiomului intestinal și nivelurile hormonale din cauza aditivilor sintetici și a antibioticelor folosite în procesul de producție.
În cazul persoanelor care au probleme cu inima sau predispoziție la afecțiuni renale, este contraindicat consumul de lactate tip brânză foarte sărată, deoarece crește riscul de hipertensiune și pietre la rinichi.
Balonarea, diareea, gazele intestinale în exces și durerile abdominale pot fi, de asemenea, probleme care survin pe fondul consumului excesiv de lactate, atât din cauza conținutului mare de grăsime, dar și a lactozei, pe care multe persoane nu o tolerează.