Mango necopt, indicat pentru constipaţie şi prevenirea deshidratării.
Mango crud este o sursă excelentă de amidon şi posedă numeroase proprietăţi terapeutice datorită acizilor oxalic, citric, malic şi succinic, precum şi a pectinei, vitaminei C, niacinei şi vitaminelor B1 şi B2.
Sucul de mango crud poate înlocui cu succes rezervele de minerale pierdute prin transpiraţie, mai ales în timpul verii, prevenind astfel epuizarea cauzată de căldură sau chiar accidentul vascular cerebral.
Totodată, fructul necopt consumat ca atare sau cu puţină miere de albine poate fi util în caz de greţuri matinale, indigestie şi constipaţie. Mango verde conţine acizi care stimulează secreţia de bilă şi are rol tonic asupra ficatului.
Conţinutul crescut de vitamina C din fructul necopt de mango îmbunătăţeşte elasticitatea vaselor de sânge, ajută la formarea noilor celule roşii, sprijină absorbţia eficientă a fierului din alimente şi previne astfel afecţiuni precum anemia.
Trebuie menţionat însă că un consum mai mare de 1-2 fructe de mango crud pe zi ar putea duce la colici abdominale şi iritaţii la nivelul gâtului, motiv pentru care se recomandă moderaţie.