Supă rece de morcovi cu lapte de cocos.
Pentru această rețetă de supă rece, îți recomandăm să folosești morcovi cât mai tineri și din sursă bio. Aroma lor dulce și ușor pământie va contrasta cu gustul bogat al laptelui de cocos și al lemongrassului din rețetă. Cremoasă, răcoritoare, colorată, această supă poate fi consumată atât rece, cât și caldă. Iată cum o prepari!
Ingrediente: 1 fir de lemongrass, 200 grame morcovi, 400 ml lapte de cocos, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet sherry, 1 linguriță de pastă de curry sau ghimbir tocat mărunt, 120 ml de apă, semințe de cânepă (pentru decor, opțional), sare și piper după gust.
Preparare: Curăță firul de lemongrass de primele 2 straturi de coajă și taie-l rondele. Pune într-un blender rondelele de lemongrass, morcovii rondele, laptele de cocos, uleiul de măsline, oțetul sheery, pasta de curry sau ghimbirul tocat, apa, sare și piper după gust. Mixează bine până obții o cremă catifelată. Lasă la frigider 4 ore, timp în care supa se va îngroșa puțin. Înainte de servire, pune în supă puțină apă rece și amestecă. Decorează cu puțin ulei de măsline și semințe de cânepă decorticate.