Supă rece de dovlecel cu busuioc.
Această supă de dovlecel este tot ce ai nevoie într-o zi caniculară. Este ușoară și aromată, numai bună pentru zilele în care nu ai mânca nimic, dar organismul îți cere o doză de energie. Iată cum o prepari!
Ingrediente: 2 fire de praz (numai partea albă), 2 dovlecei, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 lingură de semințe de cânepă, o jumătate de linguriță de pastă miso, 100 ml apă rece, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare și piper după gust, crutoane cu usturoi (pentru decor).
Preparare: Pune rondelele de praz într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe foc mediu. Adaugă puțină sare și sotează 5-8 minute, până se înmoaie prazul. Adaugă usturoiul tocat și mai lasă pe foc 30 de secunde, apoi dă deoparte tigaia. Pune într-un blender prazul sotat, dovlecelul tăiat cubulețe, semințele de cânepă, sucul de lămâie, pasta miso, frunzele de busuioc, sare și piper după gust. Mixează și adaugă treptat apă până obții o supă la consistența dorită. Servește supa rece cu puțin ulei de măsline stropit pe deasupra și crutoane delicioasă aromate cu usturoi.