Gazpacho de pepene roșu.
Dacă îți faci griji că vei obține o supă rece dulce, ia-ți gândul. Dulceața pepenelui roșu în această supă echilibrează perfect „mușcătura” oțetului de vin roșu, a cepei verzi și a usturoiului din compoziție. Iată cum se prepară!
Ingrediente: 500 grame pepene roșu fără semințe, 1 castravete, 3 roșii, 1 ardei gras roșu, o jumătate de ardei iute (opțional), o jumătate de avocado (opțional), 3 fire de ceapă verde, 1 cățel de usturoi, câteva frunze de busuioc proaspăt, 3-4 linguri de oțet din vin roșu, 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Preparare: Pune într-un blender pepenele roșu tăiat cuburi, usturoiul, busuiocul, oțetul, sarea, piperul, ardeiul iute, castravetele feliat, roșia, ardeiul gras și ceapa verde. Mixează până obții o cremă catifelată. Gustă și potrivește de sare/ piper. Pune supa într-un recipient etanș și las-o la frigider 3-4 ore. Servește cu felii de avocado și puțin ulei de măsline pe deasupra.