Supă rece de castraveți.
Printre cele mai delicioase supe reci de încercat vara aceasta trebuie să se numere și aceasta. Supa rece de castraveți cu iaurt și verdețuri proaspete este cremoasă, răcoritoare, ușoară și plină de vitamine. Iată cum o prepari!
Ingrediente: 6 castraveți, 400 grame iaurt grecesc, câteva frunze de busuioc proaspăt, 2 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lămâie, câteva fire de mărar proaspăt, 1 cățel de usturoi, o jumătate de linguriță de miere, mentă sau chives (pentru decor), sare și piper după gust.
Preparare: Pune într-un blender castraveții, iaurtul, busuiocul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, mărarul, usturoiul, mierea, sare și piper. Mixează până obții o cremă catifelată. Lasă supa la frigider pentru 4 ore. Servește cu felii subțiri de castravete și verdeață proaspătă tocată pe deasupra.