Combină legumele (mai puţin cartofii) cu toate celelalte alimente (mai puţin fructele).
Indiferent dacă mănânci o friptură, un ou, o felie de brânză sau o iahnie de fasole, este important să aşezi lângă o salată sau nişte legume proaspete sau preparate. Cartofii nu sunt recomandaţi, deoarece aceştia în combinaţie cu proteinele sau carbohidraţii nu fac decât să încetinească digestia.
Legumele conţin fibre care accelerează tranzitul intestinal şi, implicit, favorizează arderea grăsimilor. De asemenea, ele îţi furnizează energia şi nutrienţii de care ai nevoie, sunt sărace caloric şi nu favorizează în niciun fel procesul de îngrăşare.
Cele mai recomandate legume în cazul curelor de slăbire sunt broccoli, conopida, ridichile, roşiile, castraveţii, vinetele, ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, varza, varza de Bruxelles, varza kale, anghinarea, sparanghelul, fasolea verde, ţelina, morcovii şi, în general, toate verdeţurile.