Siropul de dextroză din pâine crește riscul de ficat gras.
Printre aceste ingrediente nocive se numără siropul de dextroză, un îndulcitor care, consumat în exces, se depune sub formă de grăsimi sau colesterol pe vasele de sânge, crescând astfel riscul de steatoză hepatică nonalcoolică (ficat gras), cancer de colon și boli cardiovasculare.
Un alt ingredient toxic din pâinea de la raft este carbonatul de calciu, un colorant care poate fi identificat pe etichetă și sub denumirea de E170. Pe termen lung, consumul de alimente care conțin acest colorant a fost asociat cu flatulență, dureri abdominale, constipație, hemoroizi, dar și tulburări de comportament sau pietre la rinichi.
Alte ingrediente ale căror denumiri ni se poticnesc pe limbă sunt: esteri ai acidului diacetil tartric cu mono și digliceridele acizilor grași (E472e), stearoil 2 lactilat de sodiu (E481), hidroxipropilmetilceluloză (E464). Și lista poate continua la nesfârșit...