O alegere bună, dar nu excelentă - bananele coapte, galbene.
O banană coaptă fix atât cât trebuie are o culoare galben aprins și nicio pată. Acesta este momentul optim să le consumi în general - dar nu neapărat la dietă -, pentru că bananele galbene conțin conţin cele mai ridicate niveluri de substanţe nutritive.
În plus, sunt ușor de digerat și ar putea stimula producţia de dopamină, cea care ne face să ne simţim mai binedispuşi, mai relaxaţi. Nu degeaba se recomandă consumul unei banane înainte cu câteva minute de a merge la culcare!
De asemenea, bananele coapte sunt pline de fibre, atât de importante pentru buna funcţionare a digestiei, menţinerea sănătăţii tranzitului intestinal, dar şi pentru reglarea nivelului glucozei din sânge.
Prin urmare, dacă ai probleme cu constipaţia sau cu fluctuaţiile glicemice, este mai mult decât bine-venit consumul bananelor coapte.