Cele mai rele banane pentru slăbit - bananele prea coapte, maronii.
Dacă plănuiești să mai dai jos câteva kilograme, evită bananele foarte coapte, cu pete maronii. Acesta e semnul că amidonul rezistent s-a transformat în zahăr, deloc indicat la dietă, chiar și cel provenit din fructe, adică fructoză și glucoză.
O banană foarte coaptă conține aproximativ 18 grame de zahăr, spre deosebire de o banană coaptă, galbenă, care conține doar 14 grame de zahăr.
O altă bilă neagră a bananelor maronii este conținutul redus de fibre, importante pentru un tranzit intestinal corect, dar și pentru menținerea sațietății și a glicemiei: 1,9 grame, spre deosebire de 3 grame cât are o banană galbenă.
Nu în ultimul rând, bananele prea coapte nu sunt indicate pentru că vitaminele și mineralele aproape că lipsesc.
Dacă, totuşi, ai uitat de bananele din coşul de fructe şi acum sunt maro complet şi foarte moi, nu te repezi să le arunci la gunoi. Le poţi folosi în diverse reţete, cum ar fi banana bread, îngheţată, clătite, budincă sau diverse smoothie-uri perfecte pentru micul dejun.