Metoda 1: Pune avocado în apă.
În ultima vreme circulă pe TikTok clipuri video în care internauții susțin că scufundarea fructelor întregi de avocado într-un vas cu apă care este ținut la frigider ar ajuta la păstrarea prospețimii acestora până la o lună!
Deși nu contestă că este o metodă care poate prelungi prospețimea fructului, experții de la FDA avertizează asupra pericolului reprezentat de bacteriile care pot fi prezente pe coaja de avocado și care se pot înmulți în condiții de umiditate, cu precădere Listeria și Salmonella.
Într-un raport din 2018 al FDA se arată că peste 17% din cele 1.615 fructe de avocado erau contaminate cu Listeria. Din acest motiv se recomandă ca fructul să fie spălat bine înainte de a fi înlăturată coajă și consumată pulpa de avocado.
De asemenea, s-a descoperit că bacteria periculoasă de pe suprafața cojii de avocado se poate infiltra în pulpa acestuia dacă este ținut mai mult de 15 zile în apă, caz în care simpla spălare a fructului nu este suficientă pentru a elimina riscul de îmbolnăvire.
Așadar, scufundarea fructelor de avocado poate fi o metodă de păstrare a prospețimii mai multă vreme, dar trebuie ținut cont și de avertismentele specialiștilor.