Anghinarea stimulează secreția de bilă.
Ceaiul de anghinare este benefic pentru stimularea secreției biliare și „topirea” grăsimii din ficat. De asemenea, această plantă ajută digestia și previne sau ameliorează simptome precum balonarea, constipația și dureri de stomac.
Anghinarea este o legumă bogată în fibre, vitamine (B, C, K) și minerale esențiale (calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor). Consumul de anghinare poate ameliora diareea și vărsăturile, având totodată efect benefic asupra glicemiei. De asemenea, anghinarea susține sănătatea ficatului, rinichilor și a fierii, având proprietăți detoxifiante, antibacteriene și antiinflamatorii.
Nu în ultimul rând, ceaiul de anghinare sau preparatele light pe bază de anghinare sunt ideale când vrei să slăbești, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din corp, prevenind în același timp retenția de apă în țesuturi.
Se poate face o cură de 30 de zile cu ceai de anghinare consumat de 3 ori pe zi. Efectul benefic poate fi obținut și prin consumul de anghinare murată sau sotată în puțin ulei de măsline.