Humus cu cartofi dulci.
Ingrediente: 2 cartofi dulci, năutul dintr-o conservă de 400 de grame (nu arunca lichidul), sucul de la o lămâie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de pastă de tahini, 3 linguri de ulei de măsline, 1 ardei iute, 4 linguri de sos iute afumat Tabasco, sare și piper după gust, o jumătate de linguriță de chimion, o jumătate de linguriță de coriandru, o jumătate de linguriță de boia de ardei iute.
Preparare: înțeapă cartofii dulci cu furculița din loc în loc, împachetează-i în folie de aluminiu și dă-i la cuptor pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius sau până când s-au înmuiat. Scoate-i din folie și ia miezul cu o lingură.
Pune într-un blender toate ingredientele, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă apoi boabele de năut fiert și mixează încă 1-2 minute. Sursa foto: Shutterstock