Înghețată de piersici.
Ingrediente: 500 grame piersici foarte coapte, 3 linguri de suc de lămâie, 400 mililitri lapte condensat îndulcit, 250 mililitri smântână de frișcă, 1 linguriță de extract de vanilie, un praf de sare.
Preparare: Spală bine piersicile de puf și scoate-le sâmburii. Pune piersicile tăiate sferturi sau jumătăți într-un blender, adaugă sucul de lămâie și mixează la viteză mare până obții un piure cremos. Adaugă laptele condensat, extractul de vanilie și sarea și mixează din nou până se omogenizează compoziția.
Într-un castron separat, mixează smântâna de frișcă până se întărește (aproximativ 3-4 minute). Adaugă peste frișcă amestecul de piure de piersici și amestecă ușor cu o spatulă de silicon până se omogenizează compoziția. Pune compoziția într-un recipient de plastic sau inox cu capac, la congelator, pentru minimum 6 ore. Înainte de servire, lasă înghețata la temperatura camerei 20-30 de minute.