Înghețată de casă cu ciocolată neagră.
Ingrediente: 700 mililitri lapte 3,5% grăsime, 50 de grame de pelete de cacao, 100 grame zahăr, 30 de grame de pudră de cacao de calitate, 6 gălbenușuri, 230 grame ciocolată neagră (70% cacao), 1 linguriță de sare sau după gust.
Preparare: Adu laptele la fierbere într-o cratiță, pe foc mediu spre mare. Oprește focul, adaugă peletele de cacao în laptele fiert și lasă cratița acoperită cu un capac timp de 2 ore.
Într-o cratiță separată, amestecă zahărul cu pudra de cacao cu ajutorul unui tel, ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugă gălbenușurile și amestecă bine până se încorporează în compoziție. Adaugă laptele în care au stat peletele de cacao în această compoziție și amestecă energic.
Pune cratița pe foc mediu și lasă până obții un sos mai grosuț. Adaugă ciocolata neagră și praful de sare și amestecă bine până se topește în amestecul cu lapte.
Pune compoziția într-un recipient de inox cu capac și introdu la congelator pentru minimum 3-4 ore. Înainte de a servi înghețata, las-o la temperatura camerei 10-15 minute, ca să fie cremoasă.