Produsul contine pulbere obtinuta din partile aeriene inflorite de busuioc (Basilici herba).
Partile aeriene inflorite de busuioc contin uleiuri volatile (estragol, linalol, eugenol), derivati de acid cafeic, flavonoide.
Ceaiul de busuioc se foloseste ca supliment alimentar pentru stimularea digestiei (usureaza activitatea digestiva prin excitarea sucurilor gastrointestinale); are proprietati antiseptice, diuretice, antiemetice si antiinflamatoare; prin continutul in uleiuri volatile are proprietati carminative si ajuta la combaterea meteorismului abdominal; este un adjuvant benefic in colici abdominale (balonari, senzatie de voma), aerofagie, anorexie, ulcer gastric sau duodenal, colite de fermentatie, diaree, gripa, raceli, bronsite, cefalee, infectii urinare.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original!
A nu se depasi doza zilnica recomandata!
A se citi recomandarile inainte de utilizare!
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj!
A nu se lasa la indemana copiilor mici!
Ceaiul de busuioc se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma intotdeauna calduta si neindulcita, 2-3 cani pe zi sau ori de cate ori este nevoie, de regula inainte de mesele principale.