Produsul contine pulbere obtinuta din frunze de dud tinere, fara codita (Mori Folium).
Frunzele contin fitosterol-glicozide, taninuri, acid aspartic, acid folic, acizi organici, saruri organice de calciu si saruri minerale; datorita acestui continut bogat in principii bioactive, ceaiul de dud are actiune astringent-antiseptica, usor hipoglicemianta, remineralizanta si usor diuretica.
Ceaiul din frunze de dud este cunoscut ca un remediu bland al diabetului; este un supliment alimentar dietetic recomandat ca adjuvant in diabetul noninsulino-dependent, in afectiuni digestive (enterite acute ca astringent-antiseptic) si hepatice.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !
Ceaiul de dud se prepara prin infuzarea a 1 – 2 plicuri x 1,0 g timp de 5 – 10 minute in 250 ml apa fierbinte.
Se consuma sub forma de infuzie neindulcita, calda sau rece, de 2-3 ori pe zi, pana la 1 – 2 litri sau ori de cate ori este nevoie.