Produsul contine pulbere obtinuta din frunzele de rozmarin (Rosmarinus officinalis).
Ceaiul de rozmarin contine uleiuri volatile (predomina camfen, borneol), acid rozmarinic, flavone, triterpene, saponine, taninuri, vitamina C etc.
Continutul bogat in principii bioactive confera ceaiului de rozmarin multiple proprietati: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara); tonifianta si reconfortanta; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice si antivirale); diuretice; antioxidante.
Se recomanda pentru suplimentarea dietei in tulburari functionale hepatobiliare, tulburari dispeptice, dislipidemie, ateroscleroza, stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, in hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic, scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort intelectual si fizic prelungit ca tonifiant si reconfortant, in stari de astenie dupa boli infecto-contagioase.
Ceaiul de rozmarin se prepara din 2 plicuri x 1,0 g (1 plic x 2,0 g) la 250 ml, prin infuzare timp de 10-15 minute in apa fierbinte.
Infuzia se consuma ca atare sau indulcita dupa gust, calduta, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !