Ceai de SEMINŢE DE MĂRAR

Denumire științifică: Anethum graveolens
Producător: DaciaPlant

Mărarul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, anuală, legumicolă, cu o valoare terapeutică deosebită. Cultivată încă din antichitate, de către egipteni, greci şi romani, planta este astăzi cunoscută pe tot globul. În medicina tradiţională, seminţele de mărar sunt utilizate datorită proprietăţilor estrogenice pe care acestea le deţin, fiind recomandate pentru corectarea carenţelor de estrogeni care apar la femei. Mărarul este o plantă care favorizează dezvoltarea caracterelor secundare feminine (măreşte sânii, încetineşte ritmul de creştere a pilozităţii, catifelează pielea), prelungind tinereţea biologică a femeii.

Actiuni:

Estrogenic, stimulează şi armonizează activitatea aparatului reproducător la femei, emenagog, (declanşează ciclul menstrual), galactogog (stimulează secreţia lactată la femeile care alăptează), tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, diuretic.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin

– normalizarea secreţiei de lapte la lăuze

– funcţionarea normală a digestiei

– reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului digestiv.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: amenoree (lipsa ciclului menstrual), hipogalacţie (cantitate mică de secreţie lactată), dismenoree (ciclu menstrual neregulat şi dureros), sterilitate la femei, menopauză prematură, hipoplazie mamară, digestie dificilă, meteorism (balonare), spasme digestive.

Contraindicatii:

Hiperestrogenism, hipermenoree, chisturi ovariene, noduli mamari, tumori benigne şi maligne, mamare sau genitale, sarcină, alergie la mărar.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

macerat la rece – se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de min. înainte de mese.

infuzie – se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de min. înainte de mese.

Ingrediente:

Mărar (Anethum graveolens) – fructe.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”