Ceai de Tei

Prezentare

Produsul contine pulbere obtinuta din florile de tei (Tiliae flos).

Principii active

Ceaiul de tei contine flavonozide ce deriva de la quercetol si kaemferol, mucilagii, taninuri galice si catehice (acid protocatehic si elagic). Continutul bogat in flavonozide si alte substante bioactive confera ceaiului de tei proprietati calmante, sedative, expectorante (favorizeaza expectoratia prin fluidificarea secretiilor faringo-bronsice), emoliente, spasmolitice, usor antiinflamatorii, antipiretice, diaforetice.

Indicatii

Se recomanda ca supliment alimentar dietetic in infectii acute si cronice ale cailor respiratorii superioare (angina, faringita, laringita, bronsite acute si cronice), gripa, in stari febrile pentru efectul sudorific; in nevroza si insomnii, afectiuni reumatice.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25 °C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !

Administrare

Ceaiul de tei se prepara prin infuzarea a 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte timp de 5-10 minute.
Infuzia se consuma indulcita, calda sau rece, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este necesar.
In cazul insomniilor pentru favorizarea instalarii unui somn linistit se consuma o cana de ceai de tei caldut, indulcit cu miere, preferabil cu o jumatate de ora inainte de culcare.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”