Ceai de TREI FRAŢI PĂTAŢI

Denumire științifică: Viola tricolor
Producător: DaciaPlant

Trei fraţi pătaţi face parte din familia Violaceae, fiind o plantă erbacee, heliofilă care are frunzele inferioare ovate, iar cele superioare alungit-lanceolate. Florile au petale diferit colorate, astfel petala inferioară, mai mare, este galbenă, petalele laterale putând fi galbene sau violet-albăstrui, iar cele superioare sunt violet-închis sau galbene. Creşte în lunci umede, la marginea pădurilor, în fâneţe, poieni şi stâncării din zona de deal. Se mai numeşte barba-împăratului, catifeluţe, flori domneşti, frăţiori, pansele sălbaticee, viorea, etc.

Actiuni

INTERN:

Antialergic, antiastmatic, diuretic, depurativ, expectorant, uşor laxativ.

EXTERN:

Antialergic, antipruriginos, emolient, antiinflamator.

Contribuie la

INTERN:

– reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică

– eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp

– detoxifierea organismului

– menţinerea sănătăţii aparatului respirator.

EXTERN:

Contribuie la reducerea disconfortului care apare:

– datorită factorilor de natură alergică

– la nivelul pielii şi mucoaselor.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: alergii, rinite alergice, astm bronşic, bronşită astmatiformă, alergodermii, acnee, furunculoză, catar al căilor respiratorii însoţit de tuse uscată, nefrite, edeme.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: alergii cutanate, urticarie, iritaţii, rinite alergice, psoriazis, eczeme, acnee, leucoree.

Contraindicatii

Alergie la trei fraţi pătaţi.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

EXTERN:

– pentru reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică se aplică local sub formă de comprese cu macerat sau infuzie de plantă, sau cataplasme care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se aplică local sub formă de comprese cu macerat sau infuzie de plantă, sau cataplasme care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul mucoaselor se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă.

Ingrediente:

Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor), părţi aeriene.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”