Produsul contine pulbere obtinuta din frunzele de urzica (Urticae folium).
Frunzele de urzica contin proteine, aminoacizi, clorofila, flavonoide, steroli, vitaminele C, B, K, provitamina A, saruri minerale.
Ceaiul de urzica are actiune remineralizanta fiind o sursa naturala de oligoelemente (Fe, K, Mg si alte minerale), vitaminizanta, antianemica, diuretic-depurativa, hipoglicemianta, astringenta, hemostatica, antiinflamatorie, antioxidanta, galactogoga, antialergica.
Se recomanda ca supliment alimentar dietetic in infectii uro-genitale, tulburari de mictiune, edeme de diferite cauze, ca adjuvant in tratamentul adenomului de prostata, al prostatitei, litiazei renale, guta (eliminarea renala de acid uric), edeme (stimuleaza indepartarea excesului de lichide din organism pe cale urinara); stimuleaza peristaltismul intestinal si digestia; in hemoragii de diferite cauze (metroragii, epistaxis); anemia feripriva, afectiuni reumatismale, demineralizari osoase, artrite (poliartrita reumatoida), artroze, rinite alergice, viroze si infectii respiratorii, diabet, insuficienta galactogoga, hemoroizi.
Ca tonic general al organismului este eficient in starile de oboseala, astenie, convalescenta dupa boli infectioase, fitogeriatric.
A se pastra la temperaturi de sub 25 °C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !
Ceaiul de urzica se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 5-10 minute.
Infuzia se consuma calda, 1 – 2 cani pe zi sau de cate ori este necesar.