Ceai digestiv

Susţine buna funcţionare a aparatului digestiv, ajutând la eliminarea disconfortului gastrointestinal.

Ingrediente: flori de muşeţel (Chamomillae flos), fructe de anason (Anisi fructus), fructe de fenicul (Foeniculi fructus), coada şoricelului (Millefolii herba).

Efect
Datorită compoziţiei sale complexe, acest ceai are acţiune tonic aperitivă, stimulentă a secreţiilor digestive, carminativă (prin uleiuri esenţiale, principii amare, flavone). Camazulena din muşeţel şi flavonele din coada şoricelului conferă proprietăţi antiinflamatoare, astringente, cicatrizante. Anasonul şi muşeţelul au în plus acţiuni calmante şi antialgice.

Recomandări
Inapetenţă, digestie lentă, dispepsii, gastralgii, colici intestinale, meteorism abdominal (balonare), enterite.

Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.
Nu se indică administrarea la sugari.

Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu se cunosc.

Sarcină şi alăptare
Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează

Preparare
Peste 1-2 linguriţe de amestec de plante se toarnă o cană cu apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Întrebuinţare
se beau 3-4 căni cu ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni, sau conform recomandării medicului.

Prezentare: cutie a 50 g

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”