Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.
Produsul contine pulbere obtinuta din frunze de coacaz negru (Ribes nigrum – folium) certificat ecologic.
Continutul ridicat de taninuri, rutozide, vitamina C, saruri de potasiu, flavone, ulei volatil confera ceaiului ecologic de coacaz negru proprietati diuretice, de stimulare a circulatiei limfatice si venoase, antiinflamatorii (datorita continutului in flavone), stimuleaza eliminarea acidului uric din sange, are actiune antihipertensiva, efecte benefice antireumatice, stimuleaza sistemul hematopoietic.
Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in migrene, edeme, tuse spastica, guta, hipertensiune arteriala, artrite, anchiloze, dureri reumatice, tulburari premenstruale si cele specifice debutului menopauzei, litiaza renala, tulburari cardiovasculare, anemie, stari febrile.
Ceaiul ecologic de coacaz negru se prepara din 1-2 plicuri x 1g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5-10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 3-4 ori pe zi intre mese sau ori de cate ori este necesar.